1500 лв. глоба за хотелиер, не осигурил почивка на рецепционист

1500 лв. глоба за хотелиер, не осигурил почивка на рецепционист

Хотелиер от Банско ще трябва да плати глоба от 1500 лева за това, че рецепционист не ползвал задължителната междудневна почивка. Това решение взе Районен съд-Разлог.

Нарушението на трудовото законодатлство е установено на 1 февруари тази година. Трудови инспектори констатирали, че работодателят  не е осигурил непрекъсната междудневна почивка на лицето Ж. Г. И. Това било видно от присъствена форма за месец октомври 2016 година.

Въпросният рецепционист работил нощна смяна на 13  срещу 14 октомври – от 24,00 до 08,00 маса. Само осем часа по-късно, в 16,00 часа, пък застъпил втора смяна в хотела. По този начин служителят бил лишен от задължителната почивка от 12 часа. Нарушението е констатирано при приключване на проверката по документи. Това обстоятелство е отразено в протокол за извършена проверка.

Издадено е Наказателно постановление, с което е наложена санкция на дружеството в размер на 2000 лева. Магистратите обаче намалиха лобата от 2000 на 1500 лева.

Решението може да се обжалва пред Административния съд.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини