Стартира проектът за 13 млн. лв. за обновяване центъра на Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград спечели за пореден път дело. Днес с Решение № 11177 Върховият административен съд отсъди в полза на Общината и с това започват дейности по проект „Благоустрояване на градска среда“.

Фирма „Фармвил“ ЕАД, гр. София, обжалва възлагането на обществена поръчка. КЗК остави без уважение жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на обществена поръчка. Това е вторият отказ на по- висша инстанция срещу фирмата, която ще трябва да заплати и разходите по самото дело.

С решението си ВАС даде зелена светлина за стартирането на дейност по един от най- мащабните проекти, които Община Благоевград ще реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020. Сред дейностите, които включва мащабният проект „Благоустрояване на градска среда“ са обновяване и облагородяване на площад "Георги Измирлиев-Македончето", реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация-Благоевград, Регионална здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“ по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Благоевград“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

След Решението на ВАС, предстои сключване на договор с фирма изпълнител и стартиране на СМР дейностите. Общата стойност на мащабният проект е над 13 милиона лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини