Предлагат Мая Нешкова за почетен гражданин на Благоевград

Предлагат Мая Нешкова за почетен гражданин на Благоевград

Певицата Мая Нешкова да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин" на Благоевград. Това предложение ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия този петък. Изпълнителката ще получи званието за принос в развитието на съвременната българска музика и култура и популяризирането на Благоевград, по повод 60-годишния ѝ юбилей.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпускането на сумата от 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки, който пострада сериозно вследствие на жестокия побой, нанесен му в нощта на 16 срещу 17 юни. 

Наред с благотворителната кампания в помощ на 23-годишния Станислав, в която Община Благоевград взе активно участие, сега местните парламентаристи отпускат и еднократна финансова помощ за да подпомогне семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.

В дневния ред на предстоящата сесия е включено и предложение за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликлийски“ за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 г. Към момента в дома има едно дете настанено на постоянна грижа, осем деца на седмична грижа и четири деца на дневен престой. За всички тях текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома ще бъде преобразувана в център за друг тип социални услуги за деца с увреждания.

На предстоящата сесия ще бъде разгледано и предложение относно одобряване, на Подробен устройствен план (ПУП) - парцеларен план (ПП) за трасе на разпределителен газопровод и газопроводни отклонения до имоти в землището на с. Изгрев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини