Отпускат още 80 места за акушерки, сестри и кинезитерапевти в ЮЗУ

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Поради големия интерес към медицинските специалности и по искане на ръководството на Югозападния университет „Неофит Рилски“, Министерският съвет одобри допълнително 80 места за субсидирано от държавата обучение за специалностите „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и „Кинезитерапия“.

За академичната 2017/2018 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъдат приети допълнително 12 студенти в специалност „Акушерка“, 30 студенти в специалност „Медицинска сестра“ и 38 студенти в специалност „Кинезитерапия“. Допълнителният прием ще създаде възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването и ще намали недостига им в съответните региони на страната.

Кандидатите ще полагат изпит по биология на 19.09.2017 г. (вторник) от 13:00 часа в зала 207, Учебен корпус №1 на университета. 

Кандидат-студентите подават своите документи от 14.09.2017 г. (четвъртък) в Учебен корпус №1,  зала 1102А.

Продължава приемът на документи и за единични незаети места в отделни специалности. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини