Благоевград се включва в кампанията “Да изчистим България заедно”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно”, организирана от bTV . Локациите, определени за почистване са общо 23, в това число междублокови пространства и  градинки, зони за спорт и отдих. Кампанията ще се проведе на 16 септември от 09:30 часа. Местата, на които гражданите могат да се включат доброволно в кампанията са:

Пътя за с. Делвино и Делвинско дере.
Терен срещу входа на ЗМК.
Терен между Енергоснабдяване и Военното поделение.
Tерена над СБА.
Терени в ромска махала.
Ул. „Делвинска” (от страната на ж.к.”Орлова чука”).
Ул. „Околчица» – шкарпата.
Над „Кури Дере” – жилищните кооперации срещу бензиностанция Варко.
Ул. „Ал. Стамболийски” –  срещу общежитията на АУБ.
Над стадион «Христо Ботев».
Над ж.к. „Освобождение“ – посока стария път за с. Бараково.
Дерето на кв. „Струмско“.
Пътя за с. Дъбрава.
Пътя за с. Бараково.
Пътя за с. Бучино.
Пътя между с. Българчево и с. Бучино.
Над с. Зелен дол – м. Чуката.
- В района на моста на р. Струма и пътя за с. Зелен дол.
- с. Изгрев – пътя над «Благоустройствени строежи».-
с. Логодаж – пътя покрай язовира.-
с. Покровник (при моста на р.Четирка и покрай реката).—
Районите около водните площи (дерета, реки и др.).
Терена на розариума.

Желаещите да се включат в почистването могат да поучат чували и ръкавици в сградата на общината, в стая 213, в работните дни до 15 септември.

В деня на инициативата  материалите могат да бъдат получени от 8:00 - 14:00 часа в пунктовете на фирма „Биострой” ЕООД по райони. Те се намират в ж.к. „Запад” (на паркинга при спортната зала „Скактопара”), бул. „Джеймс Баучер”( на моста зад автобусната спирка посока „14-ти полк”), ул. „Васил Априлов” (площадно пространство), ж.к. „Еленово” (на кръговото при ЗМК зад магазинчетата за цветя), както и на ул. Яне Сандански (при бл. 15А).

Община Благоевград се ангажира да организира извозване на събраните смесени битови отпадъци от фирма «Биострой» ЕООД. Те трябва да са в здрави чували, поставени до най - близките контейнери за битов отпадък. Дежурният телефон на фирмата, на който може да се заяви превоз е 0896 831660.

Ще бъде осигурен достъп за всички транспортни средства до общинските депа за безвъзмездно депониране на 16 и 17.08.2017 г.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини