Художествена академия представя нови измерения в Благоевград

Художествена академия представя нови измерения в Благоевград

Национална художествена академия- София представя фотографска изложба „Фотография и дигитални изкуства в НХА“ в Градската художествена галерия – Благоевград. Официалното откриване на експозицията ще бъде днес от 18:00 часа.

Изложбата включва произведения на петнадесет преподаватели от различни специалности и на петима студенти от магистърската специалност „Фотография“. Куратори на изложбата са проф. д. изк. Свилен Стефанов и доц. Мирослав Богданов.

Разделът от видео арт в изложбата е изцяло създаден от преподавателите и студенти на магистърската програма„Дигитални изкуства“. Съвременният начин на мислене и отношение към изкуствотообединява всички автори. Присъства усещането за професионална работа с образа във фотографията и в дигиталните изкуства, която е подкрепена с многопластова концептуална стратегия. Целта на изложбата е технологиите да получат нови смислови измерения, адекватни и актуални в днешния бързо променящ се свят.

„Фотография и дигитални изкуства в НХА“ ще може да бъде разгледана до 18 септември в Градска художествена галерия в Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини