Краище изпревари Белица по строителен бум

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук

Село Краище изпревари общинския център Белица по строителство на частни къщи. 

През последните години населеното място, в което живеят около 2500 души, бележи сериозен строителен ръст. 
За една година там са продадени 25 парцела и са построени 13 нови къщи. Останалите жилищни постройки са в процес на издаване на строителни разрешения. 

Всичко това вдигна многократно цената на земята. Ако доскоро декарът вървеше по 15 000 лева, сега цената е скочила двойно, а ако теренът е в центъра на Краище може да надхвърли тази сума. 

Имотни специалисти коментират, че цената на имотите в Краище е на път да изпревари тази в общинския център Белица. 

"По всичко личи, че строителната тенденция ще продължи и занапред. Селото е най-голямото в общината и е идеално за живеене от млади семейства. Тук се заселват хора от високопланинските села като Златарица, Орцево и други. Освен това много наши гурбетчии инвестират парите си именно в имот в Краище", коментира кметът Бекир Бекир.

Той допълни, че все още има достатъчно частни и общински терени за застрояване, които вероятно ще бъдат изкупени в близките години. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини