Фестивалът в Жеравна скубе здраво. 25 лева само за вход

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Патриотизмът е хубаво нещо, да съхраняваш традициите също, но да го правиш за пари на гърба на хората в България, не е хубаво, пише Атанас Калев.

Фестивалът в Жеравна този уикенд привлече политици от властта и хиляди хора от цяла България. Фестът събра един до друг Цветан Цветанов и Валери Симеонов, облечени в народни носии, а снимката от този момент предизвика хиляди коментари във фейсбук.

Скандалните цени обаче стреснаха хилядите посетители на събитието. Хората се оплакаха от баснословните цени на фестивала и в социалните мрежи бяха публикувани касови бележки, от които става ясно, че влизането в поляната струва цели 25 лева.

Ето какво написа Атанас Калев в социалната мрежа:

Чували ли сте за Фестивала в Жеравна?! Предполагам сте чували, но когато вчера мой приятел ми звънна и ми разказа за фрапиращите цени на този така наречен фестивал на Народната носия, много ми се прииска да узная кой седи зад цялата тази организация и кой прибира едни, може би около един милион, лева чисти, за около три дни.

Патриотизмът е хубаво нещо, да съхраняваш традициите също, но да го правиш за пари на гърба на хората в България, не е Хубаво!

И така звънна ми приятел и ме пита:

- Знаеш ли какво се случва на Жеравна?

Отговарям:

- Естествено, че знам Фестивал на Народната Носия.

И той като започна:

- Явно, нищо не знаеш. Първо входа, да влезеш на една поляна е 25 лева на човек и 10 лева за дете. После паркинга е 10 лева на кола за ден, пълно е със сергии на които цените не си ги виждал и в Швейцария. Пърленка струва 10 лева, бутилка вода 3 лева, кебапче 3 лева и т.н., а още по фрапиращото е, че всички сергии, за да бъдат там, не плащат наем на община Котел, а на някаква фирма организатор.

Това беше достатъчно да ме мотивира да започна да ровя и фирмата организатор се оказа “ Фест Продакшън“ ЕООД създадена специално за случая на 05.07.2017 г. със собственик лицето Елена Иванова Андерсон, свързана с безброй фирми прилагам линк за по любопитните: https://tr.bivol.bg

И още по фрапиращото в случая е, че е свързана и с много НПО – та определено приближени до властта през последните десет години. Пак прилагам линк, в който нашата героиня е навсякъде записаната със малък шрифт: https://www.ngobg.info/bg/search.html…

Атанас Калев

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини