Любители на планинското бягане мериха сили в "Мечи крос" в Белица

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

"Мечи крос 2017" отново събра на едно място любителите на планинското бягане. И тази година домакините от община Белица посрещнаха участници в надпреварата от цялата страна, а кметът Радослав Ревански увери, че събитието е част от цялостната политика на местната власт за стимулиране на активния начин на живот и спорта в планински и градски условия.

Целта на състезанието „Мечи крос 2017” е да провокира повече хора да използват планинската среда по нов начин, възползвайки се от наличната инфраструктура, както и по-голямото предизвикателство за участниците - устойчивост в екосреда.

Любителският крос по планинско бягане се проведе за втора поредна година под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН - Най-добра европейска дестинация - Белица.

Този път в състезанието се включиха повече от 110 любители на планинското бягане. На дистанция 12.7 км в категория мъже първо място завоюва Гено Увардов от Пловдив, последван от Димитър Маринов/Пловдив/ и Велизар Канарин/Стара Загора/.

При жените на първо място завърши Таня Димитрова от Пловдив, д-р Малина Вацкичева, която е преподаветел Минно - геожложки университет „Св.Иван Рилски” , София. Третото място взе Галя Чотова също от Пловдив. 

На дистанция 4 км победител е Сабри Кьосов, второто място зае Салих Црънгалов и третото място остана за Селман Мельов, всички от град Белица.

Организаторите на събитието и тази година бяха бщина Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини