Тридневен събор в село Никудин за Илинден

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Традиционният народен събор Илинден в село Никудин тази година ще бъде три дни. Църковното настоятелство и кметският наместник Емил Костадинов в съответствие с църковния календар ще уважат празника на 20 юли в местния православен храм „Свети пророк Илия”. Камбанен звън следобед в този ден ще призове жителите и гостите на селото под вековния дъб в църковния двор за освещаване и раздаване на традиционния овнешки курбан.

Самият събор, както винаги досега, е насрочен за събота срещу неделя вечерта в центъра на населеното място. За настроението на хората ще се погрижи оркестър. Неделният ден е отреден за индивидуални, родови и приятелски срещи.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини