Разбиха банда за кражба на луксозни автомобили в Банско

Разбиха банда за кражба на луксозни автомобили в Банско
Полицията задържа собственика на "Мавриковата къща"

Специализирана полицейска акция се провежда втори ден в Банско. Униформените служители работят по канал за кражба на луксозни автомобили. За 24 часа е арестуван собственикът на хотел "Мавриковата къща" в зимния курорт.

Директорът на ОД МВР-Благоевград Росен Танушев призна, че операцията е съвместна с дирекциите в Пловдив и София. Разследва се група, специализирана в кражбата на луксозни леки автомобили.

Към момента все още няма повдигнато обвинение, но до края на деня се очаква арестуваният мъж да бъде обвинен в престъпление.

При акцията са открити 6 коли, за част от които вече е установено, че са крадени.

Според първоначална информация собственикът на "Мавриковата къща" е ръковедел престъпната група. Автожамбазите са вилнеели според сезона - лятото тарашили морските курорти, а зимата идвали в Банско, където дебнели колите на заможните туристи.

Установено е, че вчера са откраднати два луксозни джипа от охраняем паркинг пред хотел в зимния курорт. Возилата са собственост на влиятелни чужди бизнесмени. Днес пък полицията разби няколко пункта за разфасоване на крадените автомобили.

Арестуваният мъж е действал в съучастие с автоджамбази от София, Пловдив, Велинград и Пазарджик, които се издирват.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини