10 000 лв. глоба за некачествено гориво на бензиностанция в Петрич

10 000 лв. глоба за некачествено гориво на бензиностанция в Петрич

Съдът в Петрич потвърди наказателно постановление на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с което на „Н.-Г.“ ЕООД е наложена глоба от 10 000 лв. Санкцията е заради административно нарушение по Закона за чистотата на атмосферния въздух. Собственикът на фирмта ще плати и разноските от 745.00 лева, които са направени по делото. Решението може да се обжалва от страните пред Административен съд – Благоевград в 14-дневен срок.

При извършена проверка на 01.06.2015 г. в бензиностанция, управлявана от въпросното дружество, са взети контролни и арбитражни проби от течно гориво - автомобилен бензин А-95Н от бензиноколонка/ резервоар № 1, с протокол за проверка и вземане на проба от течно гориво. При проверката е установено, че горивото е доставено в количество 5653 литра. След изпитване на контролна проба в стационарната Изпитвателна лаборатория за горива, смазочни материали и присадки към ДАМТН в София е издаден протокол от
изпитване. На основание на него е извършена експертиза и е изготвен Констативен протокол за съответствие на течното гориво с изискванията за качество. Доказано е с пробите, че течното гориво - автомобилен бензин А-95Н, по показател „Дестилационни характеристики” не съответства на изискванията за качество. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини