Цацаров поиска имунитета на депутата Димитър Гамишев

Цацаров поиска имунитета на депутата Димитър Гамишев

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Искането е заради наказателно производство, образувано по внесен на 22 юни 2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт за това, че на 27 ноември 2014 г. в село Копривлен е причинено ПТП със смърт на пешеходец. 

При управление на своя "Хюндай Санта Фе" депутатът е блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител (И. Г. Ж.), който загинал. 

Разследването показало, че Гамишев се е движил с личния си автомобил със скорост от около 68 км/час при позволена 50 км/час.

На 15 май тази година адвокатът на подсъдимия предостави удостоверение, че клиентът му има имунитет, тъй като е избран за народен представител. Това принуди съдът в Благоевград да прекрати наказателното производство срещу Гамишев, като го изпрати за разглеждане в Софийски градски съд.

Точно заради това главният прокурор е поискал имунитета на Гамишев, за да продължи наказателното производство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини