Община Струмяни осигурява помощ на хора с увреждания

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

 

Община Струмяни започна изпълнението на дейности по проект "Активен живот", който е по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M90P001-2.005 "Активно включване". Реализира се по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. за срок от 18 месеца. Заложените дейности по проекта обхващат целевата група - деца и възрастни в риск, включително лица с увреждания и членове на техните семейства, които ще получават интегрирана социална услуга в организиран Център за социална рехабилитация и интеграция на територията на община Струмяни.
Одобреният бюджет по проект "Активен живот" е в размер на 205 776,70 лв.

В центъра ще работи екип от специалисти - социален работник, психолог, логопед, рехабилитатор, педагог, трудотератевт и др. Новата социална услуга ще предостави възможност на деца и лица с увреждания да получават адекватна грижа и консултация в специализиран център в близост до дома или в домашна среда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини