САЩ свалиха сирийски Су-22

САЩ свалиха сирийски Су-22

Щабът на международната коалиции начело с САЩ потвърди, че американски  F-18 e свалил сирийски бомбардировач западно от Ракка.

ABC News публикува в туитър заявление на централното командване на САЩ по този повод.

В него се казва ,че Су-22 от ВВС на Сирия е бил свален «с цел да се защитят партньори от коалицията, сражаващи се на земята.».

Под „партньори”се подразбира войници на «Сирийските демократични сили», които се  сражават с ислямските фундаменталисти близо до град Табках западно от тяхната столица Ракка.

По данни на коалицията, в 18.43 местно време, сирийски самолет е започнал да хвърля бомби върху сили на сирийската опозиция, в резултат на което в рамките на договореностите за обезпечение на безопасността на партньорите американски F/A-18E Super Hornet сваля сирийския Су-22.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини