Слави Трифонов: Депутатите извършиха държавен преврат

Снимка: БГ НЕС, архив
Снимка: БГ НЕС, архив

Днес депутатите практически извършиха държавен преврат, заяви телевизионният водещ Слави Трифонов в позиция по повод отхвърлянето на мажоритарното гласуване на първо четене в пленарна зала.

„Днес депутатите в народното събрание суспендираха българската конституция. В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат. От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация. Аристокрация, която живее и управлява с една единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем, казва шоуменът, цитиран от bgnes.com

Трифонов казва още, че в европейската история аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. „Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение”, казва Трифонов и продължава: „И понеже наистина всичко зависи от българския народ, все казвам, че той е суверенът по конституция, в крайна сметка наистина е така. Не защото аз го казвам. А защото е така. В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър”. В заключение водещият се обръща към народните представители и с две поговорки: “Каквото повикало - такова се обадило.” И: “На зла круша – зъл прът.”

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Шмекер
    И дано да те арестуват сега Трифонов
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини