Трус във ВМРО. Стотици напускат партията заради Каракачанов

Снимка: Фактор.бг
Снимка: Фактор.бг

Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането на ВМРО във властта и участието на лидера Красимир Каракачанов в правителството. Само в Сливенско са подали заявления за напускане на партията 325 воеводи, твърди се, че тенденцията бушува в структурите в цялата страна, съобщава Епицентър.бг.

Скандално хвърлиха оставките си днес пред медиите водачите на ВМРО в Сливен - тръгва си областният лидер на партията Георги Георгиев, който се ползва с голям авторитет сред воеводите. Оставка са подали бившият вече зам.-председател на общинското ръководство в Бургас Тодор Илиев, членът на общинския комитет Николай Панев и ексшефът на организацията в Равнец Димитър Тончев, предаде Дарик-Сливен.

В разминаване на думи и дела обвиняват своя лидер Каракачанов отиващите си, които твърдят, че е налице неглижиране на мнението на членовете и симпатизантите на ВМРО по места по важните теми като пенсии, сигурност, охрана на границата. Отцепниците се сърдят и за подредбата на депутатските листи на отминалия парламентарен вот.

Недоволството на сливенските воеводи пък избухна и заради несъобразяването на тяхното желание лидерът им Георгиев да стане водач на листата в региона, а вместо него мястото бе дадено на НФСБ на принципа на разделението на регионите между трите партии в Обединени патриоти.

Според представителите на бургаската организация на ВМРО и там била подобна ситуацията. В Бургаско кметове на села, спечелили от името на ВМРО, също напускали партията.

Обединените патриоти губят позиции по места заради незаинтересованост на лидерите и това, че не работят в интерес на българските граждани, всичко свърши с влизането им в управлението, коментира пред медиите в Сливен Тодор Илиев. Той заяви, че ВМРО води политика, която не е насочена към гражданите.

Ние се опитвахме да изразим мненията и позициите на живеещите в областта многократно, но на централно ниво не искаха да бъдем чути. Затова взехме трудното решение да напуснем ВМРО – защото не можем да обясним на една възрастна жена в някое балканско село как обещаната пенсия от 300 лева стана на 16, коментира още Георгиев решението си.

За година и половина лидерът Каракачанов не дойде тук нито веднъж, упрекна още Георгиев партийния водач, който стана вицепремиер и военен министър. Според недоволните воеводи Каракачанов се отдръпнал от тях, след като влязъл в изпълнителната власт.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Станата Радулов
    ВМРО не е Трудова борса а сериозна политическа партия. Който иска да го уреждаме с работа не е разбарл за какво идва реч. Промяната в България не става с намиране на работа на този или онзи а със зрели и правилни политически решения! Станимир Радулов
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини