Град Банско - още по-цветен и зелен на прага на лятото

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Лятното зацветяване в община Банско стартира от началото на месец май. По стълбовете на улиците в центъра на града бяха поставени каскадните цветя, а общинските сгради вече са украсени с пъстри саксии с мушката и сакъзче.

В момента тече подмяна на пролетните видове в цветните фигури с лятно цъфтящи (пухче, биденс, петльов гребен, летен гербер, циганче, копривка, пламъче, сенецио, вечно цъфтяща бегония, тагетес и лятна маргаритка). Цветните масиви се дообогатяват и с многогодишни цветя като невен, лавандула, кана и иберис. Цветята се засаждат по предварително направени схеми.

В допълнение към цветните композиции, пешеходната улица „Гоце Делчев” може да се похвали с нова скулптура, пресъздаваща суровата красота на близката планина и допълваща стила на улицата.

Специалистите по озеленяване правят ежедневен мониторинг за състоянието и видът на всяка зелена площ, включително  и тревните площи. Периодично се извършва и мониторинг за състоянието на дълготрайната дървесна растителност на територията на община Банско. Изготвени са графици, по които да се поддържат в добро състояние зелените площи за постигане на естетична градска среда.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини