Кмет, свещеник и имам откриха ремонтирана улица в Белица

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

След близо 40 години, жителите на Белица най-после видяха ремонтирани и асфалтирани основните пътни артерии  в малкото планинско градче.

Днес кметът Радослав Ревански преряза лентата на най-дълга улица - „Димо Хаджидимов”, която вече е напълно обновена.

Градоначалникът поздрави гражданите и гостите, присъстващи на официалната церемония, като сподели пред всички, че благодарение на общинските съветници и екипа в общинската администрация се реализира един дългоочакван проект за реновиране на важни пътни улици в града.

Местният свещеник отец Николай Попов извърши водосвет и с осветената вода поръси пътя за здраве, благоденствие и безаварийно пътуване. Имамът на Белица Ахмед Горелски прочете „дуа” молитва за здраве и благоденствие на населението на Белица и общината и за всички хора, преминаващи през главния път.

Даден бе курбан за освещаване на пътя и здраве на всички хора от имама Халил Салих от село Краище, който ще бъде раздаден на крайно нуждаещите се.

След извършените ритуали  кметът Радослав Ревански, Йордан Траханов, представител на фирмата изпълнител, Мехмед Вакльов и духовните водачи в общината прерязаха лентата на новата придобивка и отвориха шампанско.

На събитието присъстваха общински съветници, заместник-кметове, служители в общинската администрация, учители, културни работници, граждани и гости на Белица.

Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на улици в града, като средствата са от капиталовата програма на общината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини