Назначиха Илиян Тодоров за областен управител на София област

Снимка: Блиц
Снимка: Блиц

Бившият депутат от "Атака" Илиан Тодоров беше назначен от правителството за областен управител на Софийска област. Във властта Тодоров е от квотата на Обединените патриоти. Един от най-близките до лидера на "Атака", Илиан Тодоров, беше рамо до рамо с Волен Сидеров при нахлуването и сблъсъците в Националната академия за филмово изкуство в София през есента на 2015 г., припомня Блиц.

Дни преди това се включи в опит да спре работата на магазинче за цигари в центъра на София. Причината - смятало се, че там се продават наркотици.

”Години преди това пък на Тодоров му се наложи да обяснява защо групата на „Атака” е била на кубинския плаж Варадеро вместо в Народното събрание, където се гласуваше бюджета. Тогава премиерът Бойко Борисов определи във Фейсбук случващото се като падение.

По образование Илиан Тодоров е магистър по национална сигурност и отбрана. Пред bTV Илиан Тодоров коментира, че не за "инцидентите" трябва да говори в момента, а за работата, която му предстои в Софийска област. Тодоров каза, че през всички тези години е израснал и като човек, и като личност.

„Всеки прави грешки в живота си и тези, които в момента са недоброжелатели, ще се опитвам с работа да им покажа, че всъщност бъркат. Това е, което мога да им кажа”. На въпроса ще успява ли да се овладява, той отговори, че по принцип е овладян човек: „Доста преекспонирано беше. Смятам, че и от гледна точка на образователен ценз какъв ми е образователният ценз и тогава да говорим пак. Всичко ще е наред и смятам, че ще свърша доста полезна работа”.

В коментар на нахлуването в НАТФИЗ през 2015 г., той заяви, че неговото стоене пред НАТФИЗ не нарушава закона. „В крайна сметка, всеки български гражданин има право да влиза във фоайето на което и да било висше учебно заведение. Аз не наричам това нахлуване”

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/koy-e-ilian-todorov-noviyat-upravitel-na-sofiyska-oblast_news515829.html

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини