Ученици редят изложба в Археологически музей в Сандански

Ученици редят изложба в Археологически музей в Сандански

Ученици от Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“-Снадански ще подредят своя изложба – конферанс на класическа рисунка и творчески задачи в Археологическия музей в града. Откриването е в събота /27 май/ от 18,00 часа, входът за посетителите е свободен.

Участниците в училищния Клуб по изобразително изкуство с преподавателя си Елена Каменарова подготвят своята изява от една година в извънкласните си занимания по програмата „Твоят час“ на МОН. Събитието е резултат от  60 учебни часа работа, както с модерни, така и с класически и древни техники и материали. Ще бъдат експонирани творби, в които са засегнати сериозни естетически проблеми и канони по изграждане на конструкция, обем и пространство, като етюд и неговото приложение.

Изложбата ще открие с кратка публична лекция столичният изкуствовед д-р Благовест Върбаков, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, на тема „Идейни особености на византийското изкуство“. Специалният гост е носител на институционалната награда на БАН за 2011 г. за млад учен, както и почетен лауреат на награда за издигане престижа на СУ на международно ниво.

„Имаме честта г-н Върбаков да приеме нашата покана, зад която стои възпитателният елемент да застанат рамо до рамо в едно културно събитие деца, които тепърва стартират творческата си кариера, и изкуствовед от едно високо ниво“, сподели организаторът на изложбата Яне Каменаров, иконописец и музикант, изследовател на традиционното музикално наследство от санданско-мелнишкия край. Изобразителното изкуство ще бъде допълнено от музикалното с изпълнения на китарно дуо Денис и Любо и на Формация „Леб и вино“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини