Уроци по дърворезба и гайда забавляват туристите през лятото в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Банско е подготвила редица изненади за жителите и гостите на града през летния сезон.

За поредна година се организира инициативата „Културни вечери – традиции и изкуство” в курорта, която ще се провежда всеки петък и събота от 23 юни до 3 септември.

Бабите от Банско в Посетитеския информационен център ще научат всички желаещи как се бродират сувенирни топки, как се преде, тъче, плете на една кука, ще има уроци по дърворезба, по пресукване, ще се демонстрира българска бродерия, ще се везат гоблени, ще се декорират шушони.

„Особено интересно ще е тъкането на разбой в музей „Велянова къща”, разкриват от Музеен комплекс –Банско, които са съорганизатори. Ще се правят еднодневни информационни турове до археологическия комплекс „Свети Никола” и късноантичната крепост „Ситан кале” от понеделник до петък при предварително записване, цената е 15 лева на човек.

Гостите ще могат да разгледат и всички музеи в града срещу 6 лева, предвидени са и образователни интерактивни игри за деца от 09,00 до 13,00 часа от понеделник до петък, цената е 7 лева. В Народно читалище „Никола Вапцаров” ще има уроци по тамбура, гайда и пеене срещу 5 лева за един учебен час, както и по народни танци – срещу същата сума от 17,00 до 18,00 часа. Всеки четвъртък в Посетителския информационен център ще се пускат филм за Банско. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини