Млади театрали от Разлог с престижно класиране в конкурс

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Театрално-музикално студио „Детство мое, реално и вълшебно!“ с ръководител Росица Тумбева спечели трето място на Националния конкурс „За хляба наш …“ в Благоевград. Наградата е в категория „Обреди и обичаи“, а младите таланти от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ представиха обичая „Престъпулка“. Освен актьорско майсторство учениците показаха своите танцови възможности, облечени в характерни за Разложкия край народни носии. В подготовката на този обичай се включиха, както актьорите, така и техните родители, като по този начин предаването и съхраняването на безценните традиции дава видим резултат.

Участниците в конкурса получиха подкрепа и от читалището в Разлог, които предоставиха част от народните носии и от реквизита, необходими за участието. Ученичката Кристина Кацарова доказа за пореден път своя музикален талант. Със същия обичай децата участваха в информационния ден за представяне на добри практики по проект „Твоят час” в Благоевград и в празничната програма на патронния празник на училището. „Целта на групата по театрално майсторство през целия период на проекта „Твоят час“ е развитие и изява на талантливи и даровити деца в областта на актьорското майсторство и музикалното сценично изкуство. Тази дейност дава възможност за работа в екип, себепознаване и развитие на по-голяма комуникативност на децата и младежите”, казва ръководителят на групата Росица Тумбева

Актьорите от театралната група към Разложката гимназия показват таланта си и при други участия -драматизацията на „Глезеното Миме“ пред децата от детските градини, „Коледни вълшебства“ – музикално представление, коледни приказки и игри в детската градина и още други мероприятия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини