"Доган сарай" взе и един от най-посещаваните плажове в Бургас

Снимка: gotoburgas.com/OFF News.bg
Снимка: gotoburgas.com/OFF News.bg

"Хермес Солар“, която се свързва с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, взе за стопанисване плаж в близост до грандиозната резиденция край Бургас, наричана "Доган сарай", съобщава OFF News.bg.

Тръжната процедура за наем на ивицата „Росенец – Север“ бе обявена от служебното министерство на туризма на 22 март. Тя се печели от бургаската фирма „Томи – Ар“, заповедта за това е обявена на 2 май. Два дни по-късно „Томи – Ар“ са уведомили министерството, че се отказват от сключване на договора.

Така от ведомството издават заповед днес, че ивицата ще бъде отдадена на втория класиран участник – фирмата „Хермес Солар“ ООД. Годишната наемна цена за плажа е 48 000 лв. с ДДС, а чадърите и шезлонгите на нея не трябва да са по-скъпи от 10 лв.

Дружеството се представлява от Снежана Карова, съдружник е Георгий Серопян, а фирмата е регистрирана в София. В редица публикации и разследвания фирмата се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Плажът „Росенец – Север“ бе един от посещаваните в Бургас до този момент. В непосредствена близост до него е и луксозното имение, наричано „Доган сарай“, построено отново от „Хермес Солар“.

През миналата година избухнаха два скандала, свързани със „сараите“. Бургазлии, опитали се да плажуват в близост до резиденцията, бяха изгонени от хора, представили се „от службите“.

След това държавата, в лицето на областния управител, продаде два декара земя, ползвана за яхтено пристанище, отново на „Хермес Солар“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини