С тържество отбелязаха патронния празник на училището в Места

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Днес, когато православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Места отбеляза своя патронен празник. По този повод градоначалникът на Банско Георги Икономов бе официален гост на тържеството.

„Честването на този значим за вас и всички нас ден на светите братя е израз на признателност към великото дело, дало писмеността на славянските народи. Постижения, които днес пораждат чувство за гордост от делата на великите просветители, създали кирилицата и глаголицата, основоположници на българската културна идентичност, запазила духа ни през вековете”, заяви в словото си кметът на Банско.

Икономов отправи и своите поздрави към учениците, като им пожела да бъдат горди и достойни възпитаници на своето училище. Да бъдат силни, ученолюбиви и смело да следват мечтите си. 

В двора на училището децата изнесоха богата празнична програма, рецитирайки стихове посветени на светите братя. Гости на тържеството бяха още Иванка Бонкина, мл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в община Банско, кметове и кметски наместници от район „Места”, както и Невенка Бърдарева, директор на НУ „Паисий Хилендарски” – гр. Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини