3D спектакъл и Володя Стоянов радваха петричани за празника на града

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Стотици жители и гости на Петрич празнуваха на открито на градския площад снощи. Ръководството на общината посрещна официални делегации на местните власти от град Истра, Русия, град Миовени, Румъния, град Серес, Гърция и град Струмица Македония. Делегациите бяха водени от кметовете Юрий Василевич, Йон Джорджеску, Петрос Агилидис и Костадин Костадинов, които поздравиха петричани и откроиха добрите партньорски отношения постигнати през годините на ниво общински власти. Кметът на Петрич Димитър Бръчков подчерта, че Свети Георги неслучайно закриля Петрич, защото това е градът на борбените хора.

„Пожелавам здраве, пожелавам винаги да имате мотивация за развитие и нека бъдат успешни и благословени начинанията ни. Петрич ще пребъде, заради силата и характера на своите жители!”, отбеляза кметът в поздравителния си адрес. Специален гост на празника беше и Ева Поведано – търговско-икономически съветник в посолството на Испания у нас.

Да уважат празника на Петрич дойдоха също депутатите Георги Динев, Даниела Савеклиева и Борис Ячев, както и кметовете на общините Сандански и Струмяни. Поздравителни адреси бяха получени от кметовете на останалите общини в област Благоевград. На сцената с песни и танци се изявиха възпитаници на Общински детски комплекс Петрич, на читалище „Братя Миладинови - 1914”, както и гост изпълнителите от група „Фондацията”. 

Вечните БГ рок парчета звучаха в продължение на 90 минути, подарък за петричани. Голямата изненада на вечерта беше петминутно лазерно шоу и 3 D лазерен спектакъл „Сътворението на света” – за първи път на открито в Петрич. Празникът продължи и днес с богата фолклорна програма. В нея се включиха ФФ „Хераклея”, ТС „Гергьовче”,Ансамбъл „Пролет” и гостуващ фолклорен състав „Тримери”от град Струмица, Македония. На сцената с концерт за петричани излезе Воеводата Володя Стоянов заедно с група „Щуро маке”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини