Турнир по водно спасяване събра в Благоевград 15 отбора от страната

Турнир по водно спасяване събра в Благоевград 15 отбора от страната

Спортен комплекс „Пирин” е домакин на турнир по водно спасяване. Турнирът се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

В надпреварата по водно спасяване взеха участие 15 отбора от плувни клубове от цялата страна. Над 130 момичета и момчета  от Благоевград, Сандански, София, Велико Търново, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Национална спортна академия и др. влязоха в надпреварата.

Басейнът с размери 50х25 е трети по рода си в цялата страна. Той е оборудван със специални системи,едната- регулираща температурата на водата и  друга - за почистване на съоръжението.

Състезанието продължава и утре (неделя) от 10:00 часа. На финала,  победителите ще бъдат удостоени с „Купата на кмета”. Спортното събитие се организира със съдействието на Община Благоевград, „Водоспасителната служба” към НС на БЧК и Дружество на водните спасители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини