ДПС готви кадрови промени в Пиринско, сменят лидера в Гърмен

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

ДПС готви кадрови промени в Пиринско, като първата рокада ще бъде в общинската организация в Гърмен. Там настоящият лидер Мустафа Геров ще бъде свален от поста. За овакантеното място се спряга името на бизнесмена Бисер Узунов, който е собственик на хотелски комплекс край село Дъбница, освен това има и строителен бизнес. Информацията засега е непотвърдена, но коментарите са, че предстои обновяване в част от ръководствата на общинските организации.

Повод за готвените рокади са резултатите от извънредния вот. В община Гърмен ДПС взе 2600 гласа, което е отлив в сравнение с минали парламентарни избори. Спад обаче има и в общините Сатовча и Якоруда.

Какви са причините за тези резултати и дали само местните ръководства трябва да носят отговорност за тях - думата има партийната централа. В предизборната кампания на ДПС в Гърмен се включи и настоящият кмет Минка Капитанова, която изненадващо се появи на изборния митинг в село Дебрен и дори игра хоро редом до лидера Мустафа Карадайъ. Появата й бе изненада за мнозина, тъй като години наред бе изолирана от ДПС и дори на последните местни тя се включи в надпреварата, подкрепена от местен инициативен комитет, и спечели срещу кандидата на ДПС. През всичкото това време тя винаги е казвала, че ДПС си остава нейната партия.

Факт е, че за кампанията на парламентарните избори в Гърмен работи усилено и бившият депутат от ДПС Ахмед Башев. Макар че не намери място в кандидатската листа на ДПС, както всички очакваха, той прие решението на централата мъдро и без емоции. Башев активно организираше предизборни срещи с избиратели и доказа, че може да бъде полезен на партията и без да е кандидат-депутат.

Дали неубедителното представяне на ДПС  в община Гърмен е отговорност само на местните лидери и функционери, това ще реши партийната централа. Факт е обаче, че партията на Мустафа Карадайъ бележи лек отлив и в Сатовча и Якоруда - общини, които традиционно осигуряваха рекордно много гласове на всички избори.

Не е изключено замислените рокади да бъдат мотивирани и с цялостната политика на партийната централа за обновяване и подмладяване на ръководствата по места.

Като цяло на проведените извънредни парламентарни избори ДПС запази влиянието си на трета политическа сила в Пиринския край. За партията гласуваха 20 880 избиратели или 13,47%. Рекордна подкрепа партията получи в община Белица, пробив направи и в общини като Благоевград, Банско и Разлог.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини