Благоевград приема кръг от Шампионата по планинско изкачване

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

За поредна година в Благоевград ще се проведе втори кръг от Национален шампионат по Планинско изкачване „Благоевград- 2017“.  На 22 и 23 април пътят към Делвино ще се превърне в състезателно трасе на високите скорости и спортните коли. 

Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22 април от 12:30 часа пред Ларго Мол. След откриването ще бъде проведен  брифинг със състезателите. Около 13:30 часа е предвидено състезателните автомобили, с ескорт, да бъдат откарани до трасето на ралито, където ще бъде  проведена официална тренировка. Пътят към село Делвино ще бъде затворен от 13:30 до 19:00 часа.

Официалният старт на кръга на Национален шампионат по Планинско изкачване „Благоевград- 2017“ ще бъде даден в 10:00 часа. Трасето, където ще се проведе състезанието ще бъде затворено за движение 08:30 до 16:00 часа.  След финала на автомобилното рали, което се очаква да е около 15:00 часа ще бъдат обявени крайните резултати и ще последва награждаване на победителите.

Стартът на автомобилното състезание по традиция ще бъде от ж.к. “Еленово“ до село Делвино. Участъкът е с дължина 3 700 метра. Провеждането на планинското рали  се превърна в традиция на Община Благоевград. То се  организира със съдействието на Общината, спортен клуб „ДИАМО“, БФАС и други партньори.

Преди дни, по разпореждане  на кмета на Община Благоевград д-р Атанас  Камбитов трасето за състезанието бе преасфалтирано и укрепено. Мантинелата бе подменена на местата, където бе необходимо.  Подобряването  на инфраструктурата в община Благоевград е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов. 

   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини