Децата на Белица боядисват яйца на Велики четвъртък

Снимка: Читалище-Белица
Снимка: Читалище-Белица

Този четвъртък жителите на община Белица ще се докоснат до красотата и символиката на една хилядолетна традиция. В този светъл ден на площада пред сградата на Народно читалище „Георги Тодоров-1885” в Белица ще бъде открита работилница за боядисване на великденски яйца. 

В проявата, организирана от Община Белица и културния институт, ще се включат децата от кръжок „Знание” към читалището, подкрепени от децата и младежите на Белица. Гостуващите баби и по-възрастни жени от Общински клуб на инвалида ще припомнят как някога се е отбелязвал светлият християнски празник.

Ръководителят на кръжок „Знание” Йордана Георгиева ще запознае участниците и гостите на Белица с произхода и символиката на празника, а малчуганите ще изпишат с умение и фантазия свое великденско яйчице. 

Желанието на организаторите е всеки участник сам да сътвори неповторимо великденско яйце, което да подари на присъстващите на великденския концерт в неделя от 11.00 ч. с пожелание за здраве и късмет.

Началото на проявата е 14 часа на 13 април пред сградата на Читалището. Организаторите канят всички жители на община Белица да се докоснат до богатството и пъстротата на една хилядолетна традиция. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини