Посрещат Благодатния огън на площада в Гоце Делчев

Снимка: Novini.bg
Снимка: Novini.bg

Традиционното посрещане на Благодатния огън в Гоце Делчев и тази година ще бъде на площада в събота в 23 часа. Очаква се хиляди неврокопчани да се съберат на открито в минутите преди настъ ването на Възкресение Христово, за да си вземат частица от живия огън и да я отнесат по домовете си за здраве и благоденствие.

Празничната програва в общината започва в четвъртък - на площад "Македония" от 16.30 часа малчугани от всички детски градини ще украсяват яйца и ще изнесат празнична програма с много песни и танци.

Културната програма продължава и в следващите светли дни. На 20 април в малката зала на Дома на културата, от 19 часа ще бъде представена книгата "Щурче в дъжда" с автор Иван Мишев.

Международният ден на танца ще бъде отбелязан на 29 април с дефиле на танцови състави от общината от 17 до 18 часа, като участниците ще преминат от площад "Гоце Делчев" до площад "Македония". След това започва концертната програма, която ще продължи до 20 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини