Бедствено положение в Пловдивско заради скъсани диги на р. Чая

Източник: Иван Янев, БГНЕС
Източник: Иван Янев, БГНЕС

Бедствено положение в Пловдивско. То е обявено за Садово, както и за селата Катуница и Ягодово. Причината са разрушени защитни диги по поречието на река Чая, предаде Нова тв.

След проверка на междуведомствената комисия станало ясно, че са застрашени животът и здравето на населението. Освен това реката можела да залее път Е80 и земеделски земи.

За справяне с проблема днес в Пловдивско се очаква спешна среща за възстановяването на дигите. Ще заседава областната комисия по бедствия и аварии, като целта е да се вземат мерки за възстановяване на дигите, тъй като съществува заплаха от наводнения.

Очаква се бедственото положение да остане за срок от седмица.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини