В деня за размисъл Огнян Герджиков запали свещ в храма на Ванга

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В деня за размисъл преди утрешния вот служебният премиер се помоли в храма на Ванга в местността Рупите.

Днес, на Благовещение Огнян Герджиков посети манастирския комплекс на петричката пророчица и присъства официалното откриване на ритуалната зала за венчавки и кръщенета.

„Премиерът бе на частно посещение заедно със съпругата си. Двамата запалиха свещи в църквата „Света Петка Българска” и на гроба на Ванга”, каза управителят на комплекса Серафим Иванов.

Иконите в помещението, където ще се кръщават деца и ще се вричат във вярност и любов съпрузи, са изографисани от академик Светлин Русев, който също бе сред гостите, тук бе и Нешка Робева. Архитектурното оформление в ритуалната зала е дело на архитект Лозан Лозанов и на племенника на отишлия си от този свят голям архитект Богдан Томалевски – Дамян Томалевски. „Залата ще се ползва и за Неделно училище, всеки мирянин е добре дошъл в неделните дни, за да чуе проповедите на свещеника”, уточни Серафим Иванов. След водосвета Нешка Робева връчи почетни плакети на 6 души за приноса им към делото на пророчицата Ванга.

Днес в ритуалната зала бяха извършени две кръщенета на деца от София. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини