С 2,8 млн. евро изграждат модерно предприятие в община Белица

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В община Белица, където безработицата е една от най-високите в цялата област, ще отвори врати голямо предприятие за преработка на плодове и зеленчуци.

Цехът се изгражда в село Дагоново и ще осигури работа на поне 30 души. В най-активния сезон работните места ще стигнат до 200.

Инвестицията възлиза на 2 800 000 евро, а строителството трябва да приключи най-късно до 15 октомври тази година. Обектът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България“ ЕООД.

„С инвеститора сме приятели. Той хареса нашето село, защото тук населението е много трудолюбиво, а селото се намира до пътя Разлог-Велинград”, каза кметът на Дагоново Иван Барабунов.

Дейността на предприятието ще бъде насочена към първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване на плодове и зеленчуци. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона. В дейностите на предприятието ще бъде включено и сушене на гъби.

Новото предприятие ще работи и ще изкупува продукцията и на местни производители на плодове и зеленчуци, но при положение, че са с добро качество и отговарят на изискванията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини