Започна мащабен ремонт на уличната мрежа в Белица

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Община Белица  започна ремонт на разрушената пътна настилка по улиците в града. Ремонтът стартира с възстановяването на улица ”Гоце Делчев”. Веднага след нея започва благоустрояването на централните улици „Владимир Поптомов”, „Никола Вапцаров”, „Илинден”, както и улица „Христо Ботев”. Две от улиците ще се ремонтират за първи път, като ще им бъде поставена и асфалтова настилка. Предстоят и ремонтни дейности на улиците „ Кирил и Методий” и „ Георги Андрейчин”.

Амбициите на местната администрация са да бъде извършена цялостна реконструкция и на околовръстната улична мрежа „Димо Хаджидимов”, водеща до пътя за Парка за танцуващи мечки и курорта  „Семково”. Изцяло ще бъдат подменени съществуващите бордюри, пътната настилка  и  дейности по отводняването.

Предвидени са дейности по вертикалната и хоризонтална маркировка с цел безопасно движение на  автомобили и хора. Ще бъдат поставени изкуствени неравности по пътното платно изцяло отговарящи на изискванията на действащата нормативна уредба.

В селата  Краище и Дагоново е предвидено частично асфалтиране на площадите пред кметствата. 

В настоящия момент се изпълнява и ремонт на трибуните на градския стадион в Белица, както  и монтажа на ажурна ограда. Очаква се до края на месец  май ремонтните дейности да приключат.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини