На първият съвет на жените в Саудитска Арабия бяха само мъже

На първият съвет на жените в Саудитска Арабия бяха само мъже

На снимката е увековечен първия съвет на жените в Саудитска Арабия в провинция Ал Касим… Както се вижда на него присъстват 13 мъже и…нито една жена, предаде  «BBC».

Отбелязва се ,че в момента на фотографирането жените са се намирали в друга стая и са общували с мъжете по видеовръзка…

Инициативата за създаването на съвета на жените принадлежи на губернатора на провинцията Ал Касим принц Фейсал бен Мишал бин Сауду.

«В регионът Касим ние разглеждаме жените , като сестри за мъжете . Ние чувстваме  отговорност за това, да откриват все повече и повече възможности за жените и момичетата », — каза принц Фейсал.

«BBC» сравни фотографията със „женския съвет” с фотографията на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на подписването на новата политика по отношение на абортите.  На това подписване също така са били само мъже и не е присъствала нито една жена..

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини