Александър Манолев запали свещ за здраве в църквата в Златолист

Александър Манолев запали свещ за здраве в църквата в Златолист

Водосвет за здраве и успешна кампания бе отслужен в църквата „Свети Георги” в с. Златолист, по инициатива на кандидата за народен представител на ПП ГЕРБ в област Благоевград Александър Манолев. На ритуала присъстваха негови съмишленици и поддръжници.

„Дано кампанията, която започваме, да донесе резултати, които да гарантират по-доброто бъдеще на България и на региона ни“, каза Александър Манолев след събитието. По думите му мястото е избрано, защото има уникална енергия и  може да се развие като притегателен туристически център. Храмът е построен през XIX в. и в него има стенописи, които не могат да се видят в друга църква. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна, която е била монахиня. За нея се разказват различни легенди като се смята, че е имала сила да изцелява и да вижда бъдещето.

„Това е едно уникално място, което се посещава ежегодно от стотици български и чуждестранни туристи. Въпреки това в селото живеят едва няколко човека, а пътят е в лошо състояние и трудно се стига до храма“, каза Александър Манолев. Той подчерта, че трябва подобни обекти да се социализират с помощта на държавата. „Затова ГЕРБ предлага обособяването на национален фонд туристическа инфраструктура, а аз ще работя църквата в село Златолист да е един от обектите, който да кандидатстват по него“, допълни кандидатът за народен представител.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Юг
    Допада ми този човек!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини