Радослав Ревански: Да сведем глави пред героите, загинали за България!

Радослав Ревански, кмет на община Белица
Радослав Ревански, кмет на община Белица

Скъпи съграждани и гости на Белица,

Днес е Трети март – националният празник на България, който ни сплотява и извисява още повече, защото ние, българите, сме носители на непреклонен  български дух на горд народ!  Защото във вените ни кипи една и съща кръв, като тази на нашите предци - хайдути и борци – революционери! Защото сме съвременници и участници в своето достойно мирно настояще, в което живеем като градивен народ, възприеман с уважение от своите съседи в Европа и по света!

Векове наред непреклонният български дух броди по хайдушките пътеки, калява се в бунтове, завери, съзаклятия! Това е епохата на революционерите и просветителите !Ние и досега се прекланяме пред това невероятно изобилие от личности, които дадоха всичко от себе си за бъдещето и свободата.

Нека в този тържествен ден на нашата признателност, сведем глави пред хилядите герои, загинали за свободата на България!

Да сведем глави, за да изправим своя национален и духовен ръст с онзи забележителен призив на Апостола "Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност" !

Честит празник!

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини