Роми пребиха служителки на „Социално подпомагане“ в Кюстендил

Роми пребиха служителки на „Социално подпомагане“ в Кюстендил

Две служителки от офиса на общинската служба "Социално подпомагане" в кв. „Изток“ в Кюстендил са били нападнати от жени от квартала, които били недоволни от бавно обслужване, съобщава БНР.

Бързата намеса на полицаи от участъка в ромския кв. „Изток“, който е точно срещу социалната служба, предотвратила по-драстични действия на недоволните от обслужването ромки. Социалните служителки са били удряни, имат външни белези и травми, в силен стрес са, каза шефът на общинската служба "Социално подпомагане" в Кюстендил Бойко Шопов.

Това не е първият инцидент на агресивно поведение от страна на хора от ромския квартал. Раздаването на социалните помощи наистина ставало бавно поради проблеми с интернета в офиса, така било от два дни:

Без интернет служителките не могат да влязат в системата и да обслужат дошлите за социални помощи граждани, каза Шопов.

По случая е образувана преписка, уведомен е дежурен прокурор.

От днес ромите се обслужват от централния офис "Социално подпомагане", в перспектива се работи офисът в кв.“Изток“ да премине към централния офис, всички социални дейности да са в една сграда, казват от областната служба за „Социално подпомагане“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини