Камбитов дава начало на обновяването на пожарната в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поставя символично начало на дейностите по обновяване на сградата на пожарната. Официалната церемония ще се състои утре/ 17 февруари/ от 11.00 часа в двора на РСПБЗН. Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград” бе първият одобрен и подписан договор по ОП „Регионално развитие“ 2014-2020.

Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на РСПБЗН- Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания и се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи. Той се финансира по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград” по ОПРР 2014 – 2020 г.

С реализацията на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Ще бъдат осигурени и по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН - Благоевград, екологична и енергийно-ефективна работна среда и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.След реализацията на проекта сградата на РСПБЗН – Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „В“.

Бюджетът на проекта е 586 500 лв., а срокът за изпълнение е 12 месеца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини