Авария в химически завод в Германия

снимка : DW
снимка : DW

В резултат на авария в химически завод в Германия, облаци със сярна и солна киселина са преминали през град Оберхаузен.  Пострадали са около 150 души . За това предава  DW.

Изтичането, както се съобщава, е станало поради това, че солната киселина по  погрешка е попаднала в резервоар със сярна киселина.

Около 150 души са постъпили в болница с проблеми с дихателната система. Спасителите отбелязват ,че това са само първите симптоми.

След аварията жителите на града, чиито домове са в радиус на 400 м от пробива са посъветвани да не напускат помещенията .  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини