20 000 литра нелегален спирт в камион с фураж задържаха на Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

20 000 л нелегален спирт задържаха митническите служители в района на ГКПП-Кулата. Акцизната стока е намерена в камион с българска регистрация. Товарният автомобил, управляван от български гражданин, е пътувал в посока от България към Гърция и пристигнал в района на пункта около 20:00 часа на 26.01.2017 г. По документи камионът е превозвал фураж за животни в торби.

Митническите служители отклонили товарния автомобил за сканиране, при което възникнали съмнения, че освен обявената стока се превозва и друга. При последвалия физически контрол митническите служители открили под торбите с фураж 20 бидона по 1000 литра, пълни с прозрачна течност. Установено е, че бидоните съдържат спирт с висок градус. За подобно количество етилов алкохол дължимият акциз възлиза на 220 000 лева, а санкцията е в размер на двойният размер на акциза или над 440 000 лева. Нелегалният алкохол е иззет.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини