Община Гоце Делчев осигурява безплатни жилища на лекари

Община Гоце Делчев осигурява безплатни жилища на лекари
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Гоце Делчев осигурява безплатни жилища на лекари. Това е само една част от мерките, които кметската администрация взима, за да подпомага работата на МБАЛ „Иван Скендеров” в града и да обезпечи здравното заведение с необходимите кадри.

Болницата обслужва над 70 000 жители на четири общини в Неврокопския край – Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. 

От години общинското ръководство подпомага финансово специализацията на млади медици, като условието е, след приключване на обучението те да работят 5 години в гоцеделчевската болница.

Всяка година в общинския бюджет се заделят нужните средства за обезпечаването на финансовия ресурс за специализантите. Сумата е в зависимост от броя на медиците, които са готови да сключат споразумение с общината и да изкарат 5-годишен трудов стаж в местната болница.

МБАЛ „Иван Скендеров” бе обновена и модернизирана в началото на 2014 г. по европейски проект на стойност 3,3 милиона лева. Новата модерна апаратура дава възможност на лечебното заведение да защити повече клинични пътеки и по този начин да увеличи приходите си. Доставена бе нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания, направи се ремонт на помещенията, изгради се втори външен асансьор, създаде се достъпна среда за хора с увреждания. По този начин на пациентите не им се налага да пътуват, за да получат качествени медицински услуги в Благоевград или София.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини