Банско и родната кухня очароваха посланика на Индонезия

Синка: Община Банско
Синка: Община Банско

Кметът на Банско Георги Икономов приветства с добре дошла Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в България. С тази своя визита при градоначалника на Банско, дипломатът продължава 60-годишните дипломатически отношения между нашата страна и Индонезия.

Това е първото посещение на Нейно Превъзходителство в Банско, по повод представяне на индонезийската кухня в кулинарен фестивал, който ще се проведе тази вечер в хотел Кемпински. Икономов запозна Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид с богатото културно и историческо минало на града, с възможностите за безброй активности на туристите през зимата и по време летните месеци.

„Пристигайки в Банско веднага ме грабна красивата природа и уникалното разположение на града между три планини“, сподели Нейно Превъзходителство. В разговора си допълни още, че вкусната и разнообразна българска кухня е водеща сила в промотирането на България сред индонезийците.

Нейно Превъзходителство сподели с кмета на Банско за предстоящото провеждане на „Еuropalia 2017”. Едно културно събитие на различни държави, гостуващо в големите европейски градове. Посещавайки града ни и запознавайки се с възможностите му, тя заяви, че градът би бил идеално място за провеждане на това мероприятие.

В Индонезия се провежда грандиозен джаз фест на остров Ява. По този повод градоначалникът я запозна с 20-годишната история на Джаз феста в Банско и отправи официална покана да бъде специален гост на събитието.

В края на визитата си, Н. Пр. г-жа Расджид подари на Георги Икономов сет от бутикови порцеланови изделия, изработени лично от нея. Тя е един от водещите съвременни творци в Индонезия, гостувала със свои изложби в редица страни от Азия и Европа, експерт и колекционер на традиционно индонезийско изкуство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини