Арестуваха въоръжен с пушка мъж край митинг на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп, снимка: АР
Доналд Тръмп, снимка: АР

Мъж от Невада с пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта в автомобила си е бил арестуван на контролен пункт близо до митинг на кандидатат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в събота вечерта в пустинята в Южна Калифорния, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на властите. Мъжът е бил освободен същия ден под гаранция от 5000 долара, уточни NOVA.

Заподозреният, 49-годишен жител на Лас Вегас, е карал нерегистриран черен високопроходим автомобил със самоделна регистрационна табела, който е бил спрян от местните сили на реда, охраняващи митинг на Тръмп в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко.

Бианко каза, че според него отделът му е предотвратил опит за убийство, макар да призна, че това е предположение. Федерален служител каза в неделя, че се води федерално разследване, предаде "Ройтерс".

Мъжът, идентифициран като Вем Милър, е бил задържан без инцидент, съобщават от офиса на шерифа. По това време Тръмп все още не е бил на сцената. Данните от затвора показват, че Милър е бил освободен под гаранция, след като му е било повдигнато обвинение в притежание на заредено огнестрелно оръжие и пълнител с голям капацитет - и двете смятани за дребно престъпление.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини