4 фирми в битка за милионен ремонт на сградата на басейна в Еленово

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
„Евробилд – М“ ООД, „Благоевград – Строй“ 2024 ДЗЗД, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“, „Асо Конструкшън“ са подали документи за участие в обществена поръчка за енергийно обновяване на сградата на закрития плувен басейн в ж.к. „Еленово“. Офертите на кандидатите бяха отворени вчера от конкурсна комисия. Предстои те да бъдат разгледани, като при липса на несъответствия, Община Благоевград ще премине към отваряне и на ценовите оферти.
 
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 364 596,26 без ДДС, а заложеният от възложителя срок за изпълнение е не повече от 360 календарни дни за изпълнение на строително-монтажните работи и не повече от 65 дни за проектиране. С въвеждане на мерки за енергийна ефективност на зарития плувен басейн ще бъде постигнат по-висок клас на енергопотребление и реализиране на енергийни спестявания в резултат на намаляване на потреблението на енергия. Освен икономическите резултати и подобряване на условията за спорт след приключване на ремонта ще бъде ограничено и отрицателното въздействие върху околната среда чрез намаляване на вредните емисии и подобряване на качеството на въздуха.
 
Сред предвидените дейности са полагане на топлоизолация от минерална вата на стените на сградата, топлоизолация на покрива, смяна на дограма, мерки по системите за отопление и битово горещо водоснабдяване, мерки по тръбната мрежа, изграждане на система за сградна автоматизация и управление, монтаж на фотоволтачина централа за собствени нужди. Обновяването на спортното съоръжение ще бъде извършено по проект „Устойчиво енергийно обновяване на сградата на Закрит плувен басейн в ж.к. "Еленово-1", гр. Благоевград“. Той се финансира по Национален план за възстановяване и устойчивост. Общият бюджет на проекта е 2 987 749,40 лева, като 2 458 963.40 лева се осигуряват от Европейския съюз, а Община Благоевград участва със съфинансиране на стойност 528 786.00 лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини