Хиляди туристи учиха стари занаяти в курорта Банско през лятото

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

С демонстрация на занаяти и много песни завърши богатата програма на „Културни вечери: Традиции и изкуство“ в град Банско. В продължение на три месеца хиляди туристи имаха възможността да наблюдават и да се докоснат до различни демонстрации. Научиха се на предене, пресукване, дърворезба, грънчарство, скулптура на лице, плетене на шушони, плетене на кука игла, изработка на сувенири от тъкани, демонстрация на българска бродерия, тъкането на разбой.

Над 14 изложби на тема живопис, дигитална графика, художествена обработка на дърво и дървопластика, рисувано стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други бяха подредени в този период във фоайето на Туристическия информационен център.

Над 10 фолклорни групи и състави от населените места на територията на община Банско съпроводиха съботните демонстрации, които същевременно показаха местното музикално богатство, изразено с автентични инструменти и традиционни бански песни, и културното наследство, изразено в автентични носии от региона.

Десетото юбилейно издание на Културни вечери „Традиции и изкуство” е един уникален проект на Община Банско, който разнообразява престоя на туристите, запознавайки ги със съхранените местни традиции, обичаи и фолклор.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини