Доброволци събраха 2 тона отпадъци в Пирин планина

Снимка: Пресцентър, Карлсберг България
Снимка: Пресцентър, Карлсберг България

Високи резултати постигна второто издание на кампанията „Пиринско Чисти планини". Над 3000 доброволци взеха активно участие в инициативата, като допринесоха за събирането на 2 тона отпадъци от Пирин планина.

Екипът на „Пиринско" отчита двойно повече събрани отпадъци и тройно повече доброволци в сравнение с пилотното издание на своята CSR инициатива, която марката стартира през 2023 г. През август акциите по почистване събраха любители на планината и туристи от цялата страна. Те имаха възможност да се включат в 10-те събития, които се проведоха на 6 различни места в планината. Само за месец бяха събрани над 2 тона отпадъци от планината и се включиха близо 3000 доброволци. В замяна на събрания боклук "Пиринско" почерпи участниците с бира, а те имаха възможност да играят и за специални награди – планинарско канче, значка или раница.

Карлсберг България, под чиято шапка е „Пиринско", се включи и в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно" на 14 септември, като почистването се състоя на две паралелни места в Пирин и в Шумен.

На хижа "Бъндерица" в Пирин участваха 274 души, сред които служители накомпанията със своите приятели, семейства и деца. Те събраха 440 кг отпадъци от планината, сред които опаковки от храни, кенове, капачки, фасове, до мокри кърпички, метални, текстилни и битови отпадъци.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини