Мъж се преби в необезопасена шахта при ремонт в Пловдив

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Трагичен инцидент отне човешки живот вчера на булевард „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Колоездач загина на място, след като падна в необезопасена шахта в участък, който се ремонтира. Сигнал за случилото се е подаден в 15:40 ч. в неделя.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаи и пожарникари са извадили безжизненото тяло на велосипедиста. Все още самоличността му не е установена. Той е на видима възраст 60-65 г.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. 

В зоната от две години текат ремонтни дейности по пътното платно. И от двата му края са поставени метални съоръжения, които да възпрепятстват минаването през реконструираната отсечка, но на места те са компрометирани и колоездачи и шофьори минават през тях.

Кметът на район „Южен” Атанас Кунчев уточни пред NOVA, че ремонтните дейности не са на общината и прехвърли отговорността към ВиК, които са възложители на реконструкцията. Оттам обаче казват, че изпълнителят е столична фирма. По думите на управителя ѝ Тихомир Кръстев шахтата била обезопасена. Той заяви, че редовно заградителните пана и пътните знаци ставали обекти на кражби.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини