Шествие с бойни знамена впечатли деца и възрастни в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Тържествен преглед на бойните знамена се проведе вчера в Благоевград, в навечерието на 22 септември - Ден на независимостта. Това даде възможност на жители и гости на града да се докоснат до славната история на българската армия.

Шествието, което бе под съпровода на музиката на Биг Бенд, тръгна от сградата на Регионалния исторически музей и стигна до фонтаните в подплощадното пространство на площад „Георги Измирлиев - Македончето“.

Мъже, облечени като четници и войници, показаха униформи и въоръжение от периода 1876 - 1919 година.

В инициативата под надслов "За чест и слава" бяха представени реплики на бойни знамена, участвали в борбата на българите за освобождение от османско владичество, в Руско-турската война, в борбите на българите от Македония и Одринско за освобождение и присъединяване към България и войните за национално обединение.

Патриотичната инициатива привлече вниманието и на деца и младежи, и на възрастни към бойната слава на нашите предци. Събитието се организира от Национално дружество "Традиция" и Регионален клуб "Георги Измирлиев - Македончето", както и с подкрепата на Община Благоевград и Регионален исторически музей - Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини